Beschrijving
Huisvesting van Utrechts stadsbestuur en gemeentelijke organisatie
De huisvesting van het Utrechtse stadsbestuur en de gemeentelijke organisatie is in de loop van tijd vele malen veranderd. Niet alleen groeide de stad, ook maatschappelijke en politieke ontwikkelingen leidden tot behoefte aan andere en grotere gebouwen. Al vanaf 1850 werden plannen gemaakt om bestuur en ambtenaren zoveel mogelijk onder één dak te brengen. Eind twintigste eeuw kwamen deze plannen in een stroomversnelling.
Ontwerp van architectenbureau Kraaijvanger
Elke Utrechter heeft de bouw van het Utrechtse Stadskantoor in het Stationsgebied kunnen volgen. Eerst groeiden er drie liftkokers naast het Centraal Station en het leek niet veel later dat er een opvallend gebouw van 92 meter hoog was gebouwd. Het ontwerp van architectenbureau Kraaijvanger heeft een duidelijke wisselwerking met de omgeving. Het is in dit gebouw waar de Utrechters nu hun kind kunnen aangeven en waar de medewerkers het gemeentelijk beleid ontwikkelen.
Bijzonderheden van het Utrechtse Stadskantoor en unieke inkijk in het gebouw
In dit boek Het Utrechtse Stadskantoor kunt u lezen over de bijzonderheden van het Stadskantoor en het bijzondere gebied waarin het is gebouwd. U krijgt ook een unieke inkijk in het gebouw, dat geheel is ingericht op Het Nieuwe Werken. U wordt rondgeleid over 21 verdiepingen, van fietsparkeergarage en publieksentree tot de kamer van de burgemeester en de waterbar. Voor de medewerkers een feest der herkenning, voor inwoners van de stad een kijkje in de keuken van de gemeente!